Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

(Lycopersicon esculentum)

A paradicsom őshazája a trópusi Dél-Amerika. Európába Amerika felfedezése után került. Először Spanyolországban, majd Portugáliában, később Olaszországban jelent meg. Több országban nevezik pomi d'oro-nak, mala cuerá-nak, azaz aranyalmának is. Több változata (pl. beefsteakparadicsom) átmérője gyakran eléri a 10 cm-t.

Paradicsom fajták áruházainkban

 • Coeur de Boeuf

  Coeur de Boeuf

  Azaz a „bivaly szíve”. Enyhén bordázott, körte alakú. Súlya kb. 150-180 g átlagosan.

 • Fürtös koktél

  Fürtös

  Apró, kerek bogyójú fürtös koktélparadicsom, intezív paradicsom illattal

 • Roma orange paradicsom

  Roma orange paradicsom

  Narancssárgára színeződő paradicsomkülönlegesség. Friss fogyasztásra, hidegtálakhoz, salátakeverékekhez kiváló.

 • Teardrop paradicsom

  Teardrop paradicsom

  Más néven Pear tomato, a cherry paradicsomhoz hasonló színében és textúrájában, de színe és íze gyengébb. Alakja körtére hasonlít. Piros, sárga, narancssárga színben létezik.

 • Trimix

  Trimix

  Különböző színű, ízletes és lédús snackparadicsomok keverék.

 • Zebra koktél paradicsom

  Zebra koktél paradicsom

  Apró méretű, kerek koktél paradicsom sötétzöld csíkokkal. A különleges megjelenésének ellenére nagyon ízletes, az átlagnál magasabb cukortartalmú paradicsom enyhén savas ízekkel.

 • Kumato

  Kumato

  Feketés-pirosas színű, rendkívül finom, enyhén édes ízű, lédús és speciális aromájú. Eredetileg a Galápagos-szigetről származó egzotikus paradicsomfajta. Egy elfeledett vadparadicsomból hozták létre keresztezéssel, ízletes, az érési folyamat bármely fázisában fogyasztható.

 • Koktél paradicsom

  Koktél paradicsom

  Illatos bogyója inkább lédús, mint húsos. A világossárgától a sötétpirosig rengeteg színárnyalatban kapható, s ennél csak formája változatosabb: lehet szilva, körte, szőlő, vagy palack alakú. A koktélparadicsom utóérő. Mint a modern konyha alapélelmiszere, nem hiányozhat a könnyű salátákból, előételekből, zöldséges tésztákból vagy a frissen sültek mellől sem.


Paradicsom fajták áruházainkban

 • Típusai

  koktélparadicsom, mini prunella, cherry prunella, flandriai mini, salátaparadicsom, sárgaparadicsom, zöldparadicsom, feketeparadicsom, fürtös paradicsom.
  Energiatartalom: 16 kcal, 67 kJ/100 g

 • Vásárlás

  Fontos a paradicsom vásárlásánál, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha. Bogyója érett, a héj színe élénkpiros színű legyen, és ne legyen repedezett, hibás a felszíne. A paradicsom hosszabban eláll, ha a hűtő alsó rekeszében tároljuk. A még nem kellően érett paradicsomok, ha sötét papírzacskóba, vagy szellőző dobozba tesszük őket, és így helyezzük a hűtőbe, akkor bepirosodnak. Fogyaszthatjuk főzve, nyersen, párolva vagy sütve.

 • Vitaminok

  Vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag ( B1-, B2-,C- vitamin, magnézium, kálcium, vas, foszfor, karotin). 

  C-vitaminból az apróbb paradicsomban több van, mint a nagyobbakban. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző rákos megbetegedések kialakulásának esélyét. A paradicsom kedvező hatását a főzés és egyéb feldolgozás nem befolyásolja!Más termékek