Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

(Capsicum annum)

A paprika az indiánok ősi termesztett növénye. Származási területéről Dél- és Közép-Amerika felfedezése után rendkívül gyorsan elterjedt, és ma már a legkülönbözőbb éghajlatú országokban is termesztik. Angol neve a "pepper" (bors) valószínűleg a korai felfedezők tévedéséből született, akik a paprikát hasonlónak találták az olyannyira keresett fűszerrel. A legismertebb típusai a kailforniai paprika (piros, sárga, zöld), fehér paprika, pritamin paprika, hegyes erős paprika.
Energiatartalom: 20 kcal, 84 kJ/100 g


Bővebben a paprikáról

  • Színes paprika

    A paprika legyen fényes, színe élénk. Fontos, hogy kemény és ropogós legyen. Semmiképp ne vásároljunk ráncos, puha vagy foltos példányt. A paprika sem tartozik a hosszan eltartható zöldségek közé, azonban a hűtő alsó rekeszeiben ez a rövid idő egy pár nappal meghosszabbítható. Főzhetjük, süthetjük, tölthetjük, de fogyaszthatjuk nyersen is salátákban vagy csak úgy önmagában. A paprika mindemellett kitűnő díszítője is lehet tálaknak.

  • Vitaminok

    Mint köztudott, a paprika rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, de ezen kívül az A-vitamin tartalma is kimagaslóan nagy, és van benne némi E-vitamin is. A paprika sok jó tulajdonsága közül az egyik, hogy - hasonlóan a paradicsomhoz - tartalmaz többféle bioflavont is, amelyek a rákos megbetegedések megelőzését szolgálják.Más termékek