Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!Magyar szürkemarha

 • Történelem

  A magyar szürkemarha eredetét illetően több feltevés van köztudatban. Egyesek írások szerint már honfoglaló őseinkkel jöttek be a Kárpát-medencébe, a lassú karavánok igásállataiként, illetve húsa és teje miatt a nagyszámú családok biztos élelemforrása is lehetett.

  Más feltevések szerint viszont a kunokkal és a besenyőkkel érkeztek az országba.

 • Jelek

  A magyar szilajmarha tartás óriási gazdasági szerepet játszott a tatár majd később a török fosztogatások utáni időkben. A legjobb években megközelítően 100 ezer marha is külhoni vásárokon került eladásra. Mivel lassan növekvő fajta ezért az újabb gyorsabban érőkkel szemben egyre inkább kiszorult már a kihalás veszélye fenyegette, amikor a 70 évek elején újra kezdték tenyészteni. Jellegzetes, nagy szarvval, ezüstszürke, a szem, mar, lábtövek sötétek, a borjak viszont narancsszínűen jönnek a világra, amit szaknyelven ’’pirók’’ színnek neveznek. A végleges szürke színüket 2-6 hónapos koruk után érik el (fejlettségi szint és takarmányozás függő is lehet)

 • Tenyésztés

  Jelenleg húsmarhaként tenyésztik illetve Hungaricumként, mint a Magyar tradíciók és a Hortobágy velejárója az idegenforgalomban játszik szerepet.

  Természetes környezetben él és fejlődik, ezért nagy szerepe van a bio és reformétkezésben is. Kiváló minőségű húsa kedvelt a gasztroínyencek körében is.Más termékek

 • Aberdeen Angus

  Aberdeen Angus

  A Metro áruházakban folyamatosan kapható ebből az igazán felsőkategóriás minden igényt kielégítő minőségű Aberdeen Angus szarvasmarhahús.

 • Marha steak

  Marha steak

  Rögtön a nyak mögött egészen a farokig húzódva található a marha „steak zóna”. Amikor különböző steak variációkat kell sütni, a szakácsoknak széles választék áll rendelkezésükre.