Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Hasznos tudnivalók

Vásárlás

A friss hús bizalmi termék, ezért fontos, hogy ismert, megbízható kereskedőtől vásároljunk, ott, ahol kedvező a tapasztalatunk, ahol ismerjük a forgalmazott termék eredetét. Áruházaink külleme, tisztasága, az áru tárolása, a higiéniai állapotok mind arra engednek következtetni, hogy biztosított a termék minőségének megóvása, s betartjuk az egészségügyi követelményeket.

Vásárláskor fontos a termék frissességéről meggyőződni. Erre részben utalhat a húsok külleme, színe, szaga, továbbá a csomagoláson elhelyezett fogyasztói tájékoztatást szolgáló adatok. Az egyedi csomagolású élelmiszereknél ügyelni kell arra, hogy a csomagolás sértetlen legyen. A mélyhűtött termékeknél figyelni kell az elszíneződésre, a felmelegedésre és újrafagyasztásra utaló jelekre.

Tárolás

Tudni kell azt, hogy a friss hús nem megfelelő körülmények között igen hamar romlik. Ezért a vásárlást követően a legrövidebb időn belül - főleg melegebb időben - kerüljön elkészítésre, vagy továbbtárolás esetén a szükséges hőmérsékletet biztosító hűtőbe.

Az egy hűtőtérben elhelyezett nyers élelmiszer, mint pl. a nyershús, baromfihús, tej esetlegesen a készételek esetén óhatatlanul adódik a fertőződés lehetősége. Javítani lehet a veszélyhelyzeten, ha a különböző nyersanyagokat, készítményeket csomagolva és külön polcokon helyezik el.
hasznos_frigo

Felhasználás

Közvetlenül a felhasználás előtt a hűtőből kivett friss húst le kell öblíteni még akkor is, ha előzőleg már alaposan le volt mosva.

Fokozott figyelmet kíván a higiénás szempontok betartása. Érdemes a húsok aprítására külön "deszkát" használni és azt minden használat után fertőtlenítő mosószerrel alaposan elmosni. Ugyanez érvényes az edényekre, késekre, tálakra.

Fagyasztott húsok vásárlásakor mindig meg kell nézni, hogy meddig fogyasztható és a felhasználását érdemes ehhez igazítani.

A fagyasztott húsok ellen egyébként semmi nem szól, de a hazaszállítás közben felengedett húst mélyhűtőbe visszatenni már nem szabad. A fagyasztott húst fokozatosan - a hűtőgép "normál" részében, vagy mikrohullámú sütőben - kell felolvasztani.
hasznos_kes