Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

A Royal Tokaji Borászat 1989-ben jött létre, központja Mádon található. A cég alapítói között megtalálható a világ legelismertebb borszakírója, Hugh Johnson, „A világ bor-atlasza” című nagysikerű könyv szerzője. A Royal Tokaji küldetésének tűzte ki Hegyalja csodálatos értékeinek megmentését, a kiemelkedő minőségű tokaji borok készítését, a dűlőszelekció létrehozását és a tokaji borok világhírnevének visszaszerzésétA Royal Tokaji 108 hektár saját szőlőterülettel rendelkezik, melyeken a három Tokaji szőlőfajta terem: a Furmint, a Hárslevelű és a Sárgamuskotály. A borok alapanyagát Mád legjobb szőlőterületei biztosítják: a Szent Tamás, a Nyulászó, a Betsek és Birsalmás dűlők, valamint a Tarcali Mézes Mály. E termőterületekről a cég dűlőszelektált Furmintot és Aszúborokat is készít, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával, magában hordozva az adott terület egyediségét, jellegét és varázsát.

A Mád főtéren található borászat egyik fő büszkesége a XIII. századi borospince.
E gazdag történelmi múlttal rendelkező, mintegy 1000 méter hosszú pincerendszerben érlelődnek a nagy Furmintok és az aszúborok.

A Royal Tokaji termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint és a Sárgamuskotály, valamint a nagy száraz borok közül három dűlőszelektált Furmint is szerepel a kínálatban. Az édes borok közül a kései szüretelésű Cuvée csodálatos, gyümölcsös ízvilágával és beltartalmi értékeivel hamar nagy népszerűséget vívott ki a magyar borkedvelők körében. Az aszúborok kínálata 5 puttonyostól kezdődik, a kék címkés 5 puttonyos aszú a pincészet birtok aszúja, mely a forgalom jelentős részét biztosítja. A borászat a dűlőszelektált aszúk készítésében úttörő volt, hisz már 1990-től készített egy adott dűlő terméséből származó aszút, jelenleg a 2007-es évjárat aszúterméséből már 5 fajta dűlőszelektált 6 puttonyos aszú készült.

A Royal Tokaji borok sikerét számtalan neves nemzetközi és magyar borverseny díjai is igazolják. Az utóbbi 10 évben többszáz aranyérmet nyertek borai, sőt 2006-ban az amerikai Wine & Spirit magazin kóstolásán a bírák először ítélték oda egy bornak a maximális 100 pontot, az 1999-es Royal Tokaji Essenciának. A Wine Spectator zsűrije pedig a TOP 100 - a világ száz legjobb borába negyedszer választotta a Royal Tokaji 5 puttonyos aszúborát.

A Royal Tokaji ma már több mint 30 országba exportál, borai a világ öt kontinensén érhetők el a borkedvelők számára.

Borválaszték:

essencia 2013
Royal Tokaji Natúr Esszencia (rendelésre)
5p aszu
Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú
2011 furmint
Royal Tokaji Furmint
sargamuskotaly
Royal Tokaji Sárgamuskotály
szent tamas
Royal Tokaji Szent Tamás Furmint
tokaji cuve
Royal Tokaji Késői Szüretelésű Cuvée