Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Bocuse d'Or - A vegán tál

bocuse_940x200_aloldali_kep_3


A bresse-i csirke mellett november végén kihirdették a Bocuse d’Or Lyon-i döntőjének másik témáját is – a tányéron bemutatandó témát -, ami rendhagyó módon egy vegán étel lesz.

A tálcán bemutatandó ételek mellett a másik feladat a tányéron bemutatandó témák köre, ami idén 100 százalékban  vegán téma lesz. Amire igazán büszkék vagyunk, hogy a recepthez felhasznált zöldségeket és gyümölcsöket a „METRO zöldség- és gyümölcspiacról” szerzik majd be a versenyzők, január 23-án.

Ennél a feladatnál – ahogy a másiknál is - szintén 14 főre kell elkészíteni az ételeket, viszont kizárólag tányérokon kell bemutatni azokat. A 14 tányért egyszerre kell előkészíteni és tálalni, a feladat kezdete után 5 órával. (12 tányért kell előkészíteni a kóstoló zsűri számára, 1 tányért az elnöki asztalra és 1 tányért a hivatalos fotózásra.) A tányéron – ennél a feladatnál - kizárólag ehető termékek lehetnek. Nem ehető díszítőelemek használata nem megengedett.

piac2

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek majd; többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítése során. 

Az alapanyagok között pedig szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió, ráadásul még a felhasznált tálak formaterve is visszaadja a magyar jelleget, hiszen a tányérokat egy magyar formatervező csapat készíti majd el, ami egyedülálló lesz.


A METRO Gasztroakadémián tartott sajtótájékoztatón Széll Tamást kérdeztük a szabadon választott alapanyagokról:


METRO Inspirációk: A két szabadon választott alapanyagot egyébként Ön választotta ki, amit magával visz a versenyre Magyarországról?

Széll Tamás: Igen, olyan zöldségeket választottam, amikkel szeretek dolgozni. Nem feltétlenül magyar specialitásokra kell gondolni, mondjuk, a paprikára, inkább két olyan zöldséget választottam, amelyek jól illenek a fogáshoz. Szeretek velük dolgozni, jó minőségűek, de egyébként bárki számára elérhetőek.

Hogy pontosan mit is választott az egyelőre titok.

A versenyt 2017. január 24-25-én rendezik Lyonban, a Sirha vendéglátóipari kiállítás részeként. A döntő első számú műsorvezetője, a verseny 30 éves története során először nem egy francia lesz, hanem Jókuti András.

 

piac
A budapesti Bocuse d'Or európai döntőjén felállított METRO piac.


Ismerje meg a METRO zöldségkínálatát!

fruiting-vegetable
leaf-vegetable
root-vegetable