Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Minőségbiztosítás

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk, hogyan történik a zöldségek és gyümölcsök minőségének vizsgálata a METRO világában.
minbizt1
A zöldség-gyümölcs Szállítóink nagy gondot fordítanak a növénytermelés során a fajták kiválasztására, a talajelőkészítésre és -művelésre, a tápanyagellátásra, az öntözésre, a betakarításra, a tárolásra és a szállításra. Ezt megbízott agrármérnök kollégáink az auditok alkalmával rendszeresen ellenőrzik. Jó néhány Szállítónk már rendelkezik Jó Mezőgazdasági Gyakorlatot igazoló EUREPGAP tanúsítással.

Növényvédelmi előírások

Kiemelten fontosnak tartjuk a növényvédelmi előírások betartását is. Ezért a termékek növényvédőszer tartalmát laboratóriumokban szúrópróbaszerűen ellenőrizzük. A permetezést követő várakozási idő betartását minden alkalommal igazoltatjuk szállítóinkkal.
minbizt2
Hőmérséklet ellenőrzése

Először a beszállított termékek hőfokát ellenőrizzük infra- és maghőmérőkkel. A túl magas és a fagyáspont alatti hőmérsékletek egyaránt nem kívánatosak. Ezt követően mintát veszünk a zöldség és gyümölcs tételekből
minbizt3

Méret ellenőrzése

Sablonok segítségével ellenőrizzük a termékek méretét.


minbizt4
Érettség ellenőrzése

Megvizsgáljuk az érettségi állapotot.

minbizt5

Tömeg ellenőrzése

Digitális mérlegen megmérjük az árucikkek tömegét.

minbizt6
Érzékszervi minősítés

Érzékszervileg is minősítjük a termékeket (szemrevételezés, szaglás, kóstolás).

minbizt7

Statisztikai adatelemzés

A mért adatokat először ellenőrző ívekre, majd a számítógépbe rögzítjük, így minősíteni tudjuk szállítóink teljesítményét
minbizt8
Minőségbiztosítás

Természetesen az áruházban is folyamatosan vizsgáljuk a zöldségek és gyümölcsök minôségét annak érdekében, hogy folyamatosan I. osztályú termékekkel láthassuk el Vásárlóinkat.
minbizt9