Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Tárolás

meat-in-sink-620x250

A megfelelő tárolási körülmények biztosításával megőrizhető a termékek frissessége és azok biztonságosan fogyaszthatóak.

Rendszeresen ellenőrizze a termékek lejárati idejét, betartva a FEFO (First expiry first out) elvet, azaz mindig a legkorábban lejáró terméket használja fel először.

  • Biztosítani és ellenőrizni kell, hogy a tárolás körülményei megfelelőek-e, ezért mindig ellenőrizze a hűtő és fagyasztó hőmérsékletét.
  • A fagyasztott és a hűtött termékeket mindig a gyártó által megadott illetve a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti hőmérsékleten kell tárolni, mely termékkategóriánként eltérő lehet.
  • A tárolás során a termékeket úgy kell a hűtőbe / fagyasztóba helyezni, hogy a levegő cirkulálhasson, biztosítva ezzel, hogy a termék egyenletesen hűljön le, és ügyelni kell arra is, hogy ne töltse túl a berendezéseket.
  • Az élelmiszereket soha ne tárolja közvetlenül a padlón, mert takarítás alkalmával szennyezheti azokat a tisztítószerekkel, vegyszerekkel.
  • Továbbá ne tárolja együtt vegyszerekkel vagy tisztítószerekkel, mert ha kifolynak, vagy megsérülnek, szennyezhetik az élelmiszereket.
  • A forró ételeket tárolja mindig alacsony falú edényekben, így könnyebben kihűlhetnek.
  • Soha ne tárolja a felbontott konzerves dobozban a terméket.
  • A megmaradt és eltett ételeket mindig fedje le és jelölje annak a nevét és elkészítési idejét az edényen.
Letölthető dokumentációk