Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Takarítási módszer

7 lépéses módszer a takarítás és fertőtlenítés során.
illustr-cleaning-method-1

Távolítsa el a durva fizikai szennyeződéseket.

Letölthető dokumentációk

illustr-cleaning-method-2

A zsíros felületek takarításához használjon zsíroldószert.

A takarítás helyes gyakorlata szerint fertőtlenítés előtt el kell távolítani a zsíros felületi szennyeződéseket. A zsírmentes felület lehetővé teszi, hogy a fertőtlenítés a leghatékonyabb legyen. Ma már olyan kétfunkciós tisztítószereket használnak az üzemekben, amelyekkel egy lépésben elvégezhető a tisztítás és a fertőtlenítés is. Így szükségtelenné válik a fertőtlenítés előtti felületi tisztítás és zsíreltávolítás.


illustr-cleaning-method-3

Öblítés

Alaposan öblítse le a felületet, így nem marad rajta olyan vegyszer, ami nemkívánatos szermaradványok jelenlétét okozná az élelmiszerekben.


illustr-cleaning-method-2

Permetezze a fertőtlenítőszert a felületre


illustr-cleaning-method-4

Hagyjuk legalább hatni 5 percig

A minimális behatási idő 5 perc, ami elengedhetetlen. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy fertőtlenítőszer semlegesítse a baktériumokat. Erősebb kórokozók esetében a szükséges behatási idő hosszabb is lehet. Mindig tartsa be a fertőtlenítőszerekre vonatkozó adagolási és használati útmutatókat. Ne felejtse el, hogy a hőmérséklet is szerepet játszik a fertőtlenítés műveletében: ha a fertőtlenítőt hideg vízzel higítjuk, mindenképp hosszabb behatási időt kell tartani.


illustr-cleaning-method-3

Öblítés ivóvízzel

Alaposan öblítse le a felületet ivóvízzel, így nem marad rajta olyan vegyszer, ami nemkívánatos szermaradványok jelenlétét okozná az élelmiszerekben.


illustr-cleaning-method-5

Szárítás

A "Hagyja megszáradni" figyelmeztetés gyakran megtalálható a gyártók használati utasításain. Ha szennyezett törlőronggyal szárít meg egy terméket, a fertőtlenítő folyamat hiábavaló. A fertőtlenített részek mozgó alkatrészeit is védje bevonattal.

Fontos: A fertőtlenített részek mozgó alkatrészeit is védje bevonattal.


Fontos! Sose hagyja figyelmen kívül a kritikus elemeket és alkatrészeket. Fertőtlenítse a rejtett részeket, húsdarálókat és kuttereket, jégkészítő gépeket és egyéb – a fertőtlenítés szempontjából - érzékeny berendezéseket.