Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Élelmiszerek előkészítése és tálalása

meat-in-sink-620x250

Egy egyszerű folyamatleírás biztosítja a termékek biztonságos előkészítését az éttermében.

A nyers ételek, különösen a nyers húsok, szárnyasok, halak tartalmazhatnak olyan mikrobákat ,mint pl.: a Salmonella. Ezért fontos, hogy hőkezelt és nyers terméket ne tároljon egy helyen, vagy ha hőkezelt terméket tárol be olyan helyre, ahol nyers terméket, mindig tisztítsa és fertőtlenítse a területet, hogy a nyers termékből származó mikrobák ne szennyezhessék a kész terméket.

A keresztszennyeződés elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a baktériumok nem kerülnek át az egyik felületről a másikra - például a kézről , törlőruháról, vagy nyers hússal érintkező más élelmiszerekről.

Termék felengedés

A fagyasztott élelmiszerek felolvasztása során ügyelni kell, hogy a hőmérsékletük ne emelkedjen +4,4°C fölé, mert a baktériumok szaporodása innentől felgyorsul az élelmiszerekben.

  • A kiolvasztásra váró termékeket soha ne hagyja kint a pulton szobahőmérsékleten 2 óránál hosszabb ideig és ne gyorsítsa a felengedést forró vízzel sem.
  • A fagyasztott termékek felengedését legjobb, ha előre megtervezve, hűtőszekrényben végzi el, mert annak hőmérséklete biztosítja, hogy a termék ne melegedjen fel +4,4°C fölé.

Felengedtetett terméket újrafagyasztani TILOS!

A felengedett termékeket soha ne fagyassza le újra, mert az nem biztonságos.

Kp2