Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Ha ön egy éttermet működtet

horeca-620x250

Ha Ön egy éttermet működtet, a következőkre van szüksége...

  1. Írja le az összes folyamatot beleértve a receptúra elkészítését is, kezdve az alapanyagok beszerzésétől egészen az étel felszolgálásáig!
  2. Lépésről lépésre határozza meg a folyamat egyes fázisaihoz tartozó kockázatokat pl: biológiai/mikrobiológiai veszélyek (baktériumok), rovarok, kártevők), fizikai veszélyek ( üvegszilánk, fa műanyag), vagy kémiai veszélyek (nehéz fémek, vegyszerek)!
  3. A következő lépésként elemezze a veszélyeket majd határozza meg a gyakoriságukat és súlyosságukat.
  4. Ezután ezt a két paramétert (gyakoriság, súlyosság) pontozza pl: 1-5-ig (ahol az 1-es a legenyhébb).
  5. Határozza meg a veszélyek fontosságát (gyakoriság és súlyosság szorzata) és a kockázat csökkentése érdekében határozzon meg szabályokat. pl: a hűtőlánc alkalmazása.
  6. A következő lépésben határozza meg azokat a kritikus pontokat vagy határértékeket, amelyek a termék vagy a folyamat biztonságára már kockázatot jelentenek! Pl. melegentartási hőmérséklet min. 63°C és max. 3 óra
  7. Határozzon meg javító intézkedéseket, felelőssel együtt a kritikus pontokra.
  8. Fontos, hogy önellenőrzési folyamatot is bevezessen ebbe a rendszerbe, amellyel biztosítja, hogy a szükséges javító intézkedéseket a megfelelő időben el tudja végezni.
Fontos! Ne felejtse el a folyamatokat aktualizálni, ha bármilyen változtatást végez a technológiában vagy a receptúrában!
Kp2