Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Vasárnapig szavazhat kedvenc magánvállalkozására

A legnépszerűbb vállalkozás 10 millió forint értékű kommunikációs csomagot, a legszerencsésebb szavazó pedig egy iPhone 7-es mobiltelefont nyerhet.
 
Október 11-én indította el a METRO „Kedvenc Magánvállalkozásom” című pályázatát. A szavazási szakasz végéhez közeledve érdemes még kihasználni ezeket a napokat. Ez az utolsó lehetőség, hogy szavazatunkkal is támogassuk kedvenc vállalkozásunkat, és akár megnyerjük az iPhone 7-es mobiltelefont.


A pályázati paletta rendkívül széles: megtalálható rajta cukrászda, bisztró, borászat és pizzéria is. Ami közös bennük mégis, hogy mindegyik cég kicsiben kezdte, de folyamatosan fejlődik, új utakat, lehetőségeket keres, melyhez jelentős támogatás lehet a METRO pályázatának nyereménye.

A regisztráltak egyrészt saját személyes történeteikkel szeretnék meggyőzni a szavazókat, másrészt vállalkozásaikon keresztül olyan egyedi gyártású termékkel ismertetnek bennünket, mint a Pirog-Da!, a béka mignon, a Malac császár vagy a rakott mézes.

Pizzás Zolika pizza-sütödei alkalmazottként kezdte, de idővel, családi segítséggel saját vállalkozásba kezdett, és kürtőskalács-sütő kis üzletet nyitott. Később átvette egy vegetáló büfé működtetését, melyet szintén fel tudott virágoztatni. Azóta visszatért nagy kedvencéhez, a pizzasütéshez, mellyel még ismertebbé vált a környéken. Nemrég a nagy álom, egy étterem-szálloda üzemeltetése is megvalósult.

A Pirog-da! büfé is kis családi vállalkozásként indult, azóta folyamatosan terjeszkednek: több munkatársat vettek fel és saját arculatot adtak pavilonjaiknak. Egyre hosszabb a sor, egyre több ember érdeklődik a korábban alig ismert étel iránt, melyet a Pirog-da!-ban mindig friss alapanyagokból, saját kezűleg készítenek.

2015 elején nyitott meg a Heni Cuki, mely elsősorban házi jellegű süteményekkel (rakott mézes, fagyiszelet, pudingok, béka mignon, sláger szelet) és tortákkal várja vásárlóit. Saját boltjuk mellett több kisebb településre is szállítanak Somogy és Zala megyében termékeikből. 8 alkalmazottal és 5 tanulóval készítik finomságaikat.

Lázár Péter, a Burger House tulajdonosa elmondta, hogy 2011-ben a „hamburgerforradalom” előtt nyitotta meg első üzletét. Kezdetektől az volt a céljuk, hogy a nagy hamburger láncoktól eltérően mindent friss alapanyagokból, fagyasztásmentesen állítsanak elő. Úgy érzi, az idő igazolta őket, hiszen az utóbbi egy-két évben egyre több olyan hamburgeres nyitott meg, mely kiváló alapanyagokból előállítja elő termékeit - azaz a minőségi gasztronómia része lett a hamburger is.

Pryma Zoltán, a Bestiák Étterem üzletvezetője elmondta, hogy a Bestia 2015 tavaszán nyitott sörrel, hússal, rock and rollal. A Bazilika tövében tizenkét hazai kézműves sör előtt tisztelegnek kézzel evős, magas minőségű „kocsma-gasztroval”. A sörkorcsolyán túlmutató fogásokat készítenek, ahol a vendégek megismerkedhetnek pl. a BESTRAMI-val, a Pola-pola Burgerrel, a Rib-Eye-jal vagy a Malac császárral. Azt gondolja, hogy a gasztroforradalom nem csak a „magas-gasztros” éttermekben kezdődik, hanem megjelenik az otthonokban is. A fiatalabb korosztály is egyre inkább érdeklődik a gasztronómia iránt, úgy nőnek fel, hogy kíváncsiak és nyitottak az újdonságokra – azaz egy jóval izgalmasabb gasztro-kultúrában szocializálódnak.  

A „Kedvenc Magánvállalkozásom” Pályázatra vasárnapig még jelentkezhetnek a hazai vállalkozások!