Magánvállalkozásokat támogat a METRO

A METRO világszintű kezdeményezését egészítette ki a hazai cég a „Kedvenc Magánvállalkozásom” Programmal. A világ 25 országában minden év október 11-ét mostantól annak szentelik, hogy felhívják a figyelmet a magánkézben lévő mintegy 21 millió vállalkozás jelentőségére. A helyi kezdeményezés a METRO és a KKV-szektor együttműködését kívánja aktívabbá tenni.

Magyarországon a METRO „Kedvenc Magánvállalkozásom” című pályázati lehetőségével azokra az emberekre hívja fel a figyelmet, akikkel nap mint nap kapcsolatba kerülünk: éttermek, bisztrók, pékségek, stb. tulajdonosaira, alkalmazottaira. A vállalkozásokat arra ösztönzik, hogy jelentkezzenek, a lakosságot pedig arra, hogy szavazzanak kedvenc helyi vállalkozásukra. A legtöbb szavazatot kapó kisvállalkozás bruttó 10 millió forint értékű kommunikációs támogatási csomagot kap a METRO-tól, melyet saját vállalkozásának népszerűsítésére használhat fel. A szavazók között pedig egy iPhone 7-es telefont sorsolnak ki.

„Magyarországon a több mint félmillió kis- és középvállalkozás közel kétmillió embernek ad munkát, mely a munkavállalók hetven százalékát teszi ki. Olyan szektorról beszélünk, amely nélkül itthon sem működne a gazdaság, a mindennapi élet.. Egyszerűen tiszteletünket szeretnénk kifejezni irántuk. Kiemelt feladatunk a hazai vállalkozások fejlődésének támogatása, közvetett módon a munkahely-teremtés elősegítése, valamint a hazai termékek népszerűsítése. Büszke vagyok arra, hogy a METRO olyan kezdeményezés élére áll, amely a vállalkozások vezetőit és ügyfeleiket közelebb hozza egymáshoz.”– nyilatkozta Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

Eszenyi Gábor, a szegedi METRO áruház vezetője arra bíztatta a régió kiskereskedelmi vállalkozásait és vendéglátó egységeit, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak. Kiemelte, hogy Szegeden is számos népszerű hely van, amely biztosan számíthat a szavazáson a lakosság támogatására.

A METRO bízik abban, hogy a hazai kezdeményezés hagyománnyá válhat, és a KKV-szektor idővel számon kéri egyik legnagyobb partnerén a pályázási lehetőséget.