Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Zellersaláta

Hozzávalók:

  • ½ jégsaláta
  • ½ csomag angol zeller
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 db zöldalma
  • 5 dkg dió
  • ½ dl olívaolaj
  • ½ dl fehérborecet
  • 1 ek méz
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A salátát megmossuk, leszárítjuk, és apró darabokra tépkedjük. A zellerszárat meghámozzuk és felszeleteljük. Az almát cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A diót durvára törjük. Az ecetet az olajjal, a mézzel, a sóval egy üvegben összerázzuk. Ezután egy tálban összekeverjük a saláta alapanyagokat, meglocsoljuk a vinegrettel és a tetejére morzsoljuk a kéksajtot.