Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Grill polipnyárs meleg cézár salátával

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg polip
  • 1 fej római saláta
  • 1 ek. szardella fié
  • 2 tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 2-3 dl tejszín
  • 8 sz. toast kenyér
  • 5 dkg parmezán
  • pár csepp worchestershire
  • fekete bors

Elkészítés:

A polipokat kevés vízben fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Hideg vízzel lemossuk, a lábakat levágjuk és nyársra húzzuk. Jól felforrósított grillen megsütjük. A toast kenyereket kiszúrjuk, ecsettel megkenjük olíva olajjal és megpirítjuk. A római salátákat elfelezzük, kevés olíva olajon megpirítjuk, meglocsoljuk citromlével. A tojássárgájából a dijoni mustárral és a szardellával, olajjal kikeverve majonézt készítünk.
Parmezánt adunk hozzá tejszínnel hígítjuk borssal, worchestersirral ízesítjük.
A salátát meglocsoljuk a dresszinggel és a polippal tálaljuk.