Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Bab saláta chilis paradicsommal

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz bab
  • 1 kg paradicsom
  • 3 dl paradicsomlé
  • 3 szál chili
  • 1 csokor koriander
  • 3ek. kristálycukor
  • 3ek. fehérborecet
  • 3ek. olívaolaj
  • tengeri só

Elkészítés:

A babot 2-3 órára beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni és miután felforrt leszűrjük. Ezután újra hideg vízbe tesszük, sózzuk és állandó forrással, puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd újra leszűrjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk, és a húsát felkockázzuk. Tálba tesszük, megszórjuk 2-3 csipet sóval, a cukorral és ráöntjük az ecetet. Hozzáadjuk a felkarikázott chilit és addig keverjük, míg a cukor és a só fel nem olvad. Ráöntjük a paradicsomlevet, belekeverjük a babot és az apróra vágott koriandert. Legvégül meglocsoljuk olívaolajjal és fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.