Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Aszalt szilvás céklasaláta

Hozzávalók:

  • fél kg cékla
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg dió
  • 2 db alma
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 kk. mustár

Elkészítés:

A céklát alaposan megmossuk és nem túl puhára főzzük. Meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy összevágjuk a hámozott almát és az aszalt szilvát. A majonézhez adjuk a tejfölt, ízesítjük kevés mustárral, porcukorral és citromlével. Alaposan összekeverjük és beleforgatjuk a szilvát, az almát, a céklát és a durvára tört diót. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei. Önállóan is kiváló saláta, de fogyaszthatjuk például füstölt halak mellé.