Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Töltött paprika

Hozzávalók:töltött paprika

  • 4-6 db töltenivaló paprika
  • 40 dkg darált borjúlapocka
  • 5 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1-2 szál zellerzöld
  • só, feketebors
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

  1. A darált borjúhúst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a sóval, a borssal és a tojással.
  2. A vöröshagyma felét egészen apróra összevágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és ezt is a töltelékhez adjuk.
  3. Az egészet jól összedolgozzuk és a megmosott, kicsumázott paprikákba töltjük (ha szeretjük, apróra vágott zellerzöldet is keverhetünk a töltelékbe).
  4. Ügyeljünk arra, hogy a paprikák teljesen meg legyenek tömve, mert főzés közben az üreges helyeken összezuhan a paprika, és az nem a legszebb látvány. A kimaradt töltelékből egyforma gombócokat formázunk.
  5. A paradicsompürét kevés zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük 2-3 liter vízzel.
  6. Beletesszük a zellerzöldet, a fél fej vöröshagymát. Ízesítjük sóval és kristálycukorral.
  7. Ha felforrt a mártásalap, akkor belehelyezzük a töltelékeket és a gombócokat és 40-45 perc alatt készre főzzük.
  8. Olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ezzel besűrítjük a mártást. Kiforraljuk és igény szerint sóval illetve cukorral újra ízesítjük.
  9. Forrón, főtt burgonyával vagy csak magában fogyasztjuk.