Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Tökfőzelék

Hozzávalók:tökfőzelék recept

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • 1 mk fûszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 l tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 ek liszt
  • kristálycukor
  • 10%-os ecet

Elkészítés:

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük a tököt és kissé megfonnyasztjuk.
  2. Felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, 1 ek ecettel és kevés cukorral.
  3. Összeforraljuk, majd besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. Mivel a tök nagyon zsenge zöldség, 10 percnél tovább nem érdemes főzni, mert könnyen szétfő.
  4. A főzeléket a legvégén megszórjuk apróra vágott friss kaporral és olajon sült tükörtojással tálaljuk.