Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Sertéscsülök Pékné módra

Hozzávalók:csülök pékné módra

  • 1 db hátsó sertéscsülök (kb. 2 kg)
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • majoranna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, egész köménymag 

Elkészítés:

  1. Az egész, csontos csülköt egy napra hideg, sós vízbe áztatjuk (1 l vízhez 3 dkg sót teszünk).
  2. Másnap kivesszük a vízből, szárazra töröljük és egy vékony késsel apró nyílásokat vágunk rajta, amelyekbe egész fokhagymagerezdeket tömködünk.
  3. Ezután besózzuk, megszórjuk köménymaggal, és tepsibe tesszük. Kevés alaplevet vagy vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük.
  4. Míg sül a hús, a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és egyforma cikkekre vágjuk. A kettôt összekeverjük, megsózzuk és megszórjuk majorannával.
  5. A húst kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát és a tepsiben mellészórjuk a megfűszerezett, hagymás krumplit.
  6. Visszatoljuk a sütőbe és a hagymás krumplit időnként megkevergetve további egy órán keresztül sütjük – míg a burgonya, a hagyma és a csülök bőre ropogósra nem sül.
Savanyúság illik hozzá.