Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Rakott krumpli recept

Hozzávalók:rakott krumpli recept

  • 1,5 kg burgonya
  • 10 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 50 dkg parasztkolbász

Elkészítés:

A rakott krumpli sikerültéhez nagyban hozzájárul (sőt, mi több: ezen múlik az egész siker) a kolbász minősége. Ez éppen olyan, mint a borral való főzés: rossz borral nem lehet főzni, csak minőségivel – éppígy a rakott krumpliban is fontos a kolbász minősége. Ne sajnáljuk rá tehát a pénzt.

  1. A burgonyát és a tojást sós vízben megfőzzük,a tojást megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A kolbászt egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a bôrét. Ezután vékonyan felkarikázzuk és serpenyőben kissé megpirítjuk.
  3. Egy tepsi aljára egy sor burgonyát, majd egy sor tojást teszünk. Megsózzuk, majd elosztjuk rajta a kolbászt, meglocsoljuk a zsírjával, és két dl tejfölt öntünk rá.
  4. Ezután újra egy sor tojás és a maradék burgonya következik. Újra megsózzuk és a tetején egyenletesen elosztjuk a maradék tejfölt.
  5. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.