Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Pásztortarhonya

Hozzávalók:pásztortarhonya recept

  • 25 dkg tarhonya
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál parasztkolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom

Elkészítés:

  1. A kolbászt vastagabb karikára, a burgonyát pedig kockára vágjuk.
  2. A szalonnát kockára vágjuk és lábosba tesszük. Nagy lángon pirítani kezdjük, és amikor az összes zsír kisült belőle, rátesszük a finomra vágott hagymát, majd világosra pirítjuk.
  3. Beletesszük a tarhonyát és állandóan keverve-rázogatva világosbarnára pirítjuk az egészet.
  4. Ezután adjuk hozzá a kolbászt, a burgonyát és az apróra vágott paprikát. Addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul és kiadja a színét.
  5. Ekkor megsózzuk, beletesszük a kockázott paradicsomot és felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel.
  6. Nagyon lassú tűzön egy óra alatt összefőzzük.