Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:túrós csusza recept

  • 50 dkg csuszatészta
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl

Elkészítés:

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben kipirítjuk és szűrőkanállal kiszedjük a zsírból a pörcöket. A szalonnából kisült zsír kétharmadát félretesszük és majd valamilyen főzés alkalmával (például pörkölthöz, paprikás krumplihoz, lecsóhoz) felhasználjuk, remek ízt ad nekik.
  2. A csuszatésztát sós lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és a maradék, de még így is bőségesen elegendő szalonnazsírra borítjuk.
  3. Hozzáadjuk a túrót is, alaposan összekeverjük és hőálló tálba szedjük.
  4. Meglocsoljuk tejföllel és forró sütőben átmelegítjük az egészet.
  5. Végül rászórjuk a pörcöket és ezzel is még pár percig sütjük. Tálaláskor el ne felejtsük a tejfölt!