Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Mangalicaszűz szalonnás csuszával és pörköltszafttal

Hozzávalók:Mangalicaszűz csuszával

  • 4 db mangalicaszűz (egyenként kb. 20 dkg)
  • 25 dkg csuszatészta
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 tk csípős Piros Arany
  • 0,5 l szárnyas- vagy borjúalaplé
  • só, durvára tört fekete bors
  • olaj vagy sertészsír
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

  1. A pörköltszafthoz a hagymát finomra várjuk és kevés zsíradékon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot,megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük az alaplével. Ízesítjük sóval és a Piros Arannyal. Fedővel lefedve, alacsony hőfokon legalább egy órán át főzzük.
  3. Miután sűrű, tartalmas szaftot kapunk, finom szűrőn átszűrjük és melegen tartjuk.
  4. A csuszatésztát sós, lobogó vízben kifőzzük és leszűrjük.
  5. A szalonnát csíkokra vágjuk,serpenyőben ropogósra pirítjuk és hozzáadjuk a kifőtt tésztát, majd alaposan összekeverjük az egészet.
  6. Mindeközben a hártyájától megszabadított mangalicaszüzet sóval és durvára tört borssal bedörzsöljük és egy serpenyőben állandóan forgatva, minden oldalát kissé megsütjük (kérget adunk a húsnak).
  7. Ezután tíz percig forró, kb. 200 fokos sütőben készre sütjük.
  8. Tálalásnál a szalonnás csusza mellé tesszük a karikára vágott mangalicaszüzet, amit meglocsolunk a csípős, fűszeres szafttal.