Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Káposztás cvekedli

Hozzávalók:káposztás cvekedli recept

  • 2 kg fehérkáposzta
  • olaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • só, bors
  • 0,5 kg kockatészta

Elkészítés:

  1. A káposztát negyedbe vágjuk, burgonyareszelőn apróra reszeljük.
  2. Egy lábasban kevés olajon világosbarnára pirítjuk a kristálycukrot, majd rátesszük a lereszelt káposztát. Folyamatosan kevergetve, nagy lángon pirítjuk. Ízesítjük sóval és kevés feketeborssal. Addig pirítjuk, míg a káposzta alól az összes víz el nem párolog, és szép barna színt nem kap.
  3. A kockatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük és összekeverjük a káposztával.
  4. Tűzálló tálba tesszük, és forró sütőben 15 perc alatt átsütjük.