Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:hortobágyi2

  • 1 db másfél kg-os csirke
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 ek. fûszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 db paradicsom
  • 2 db töltenivaló paprika

Elkészítés:


  1. A csirkét részeire szedjük és kissé besózzuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megszórjuk a fűszerpaprikával. Kissé átpirítjuk, de csak annyira, hogy a paprika ne égjen meg.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát és a darabolt csirkét.
  5. Felöntjük egy liter vízzel és fedővel lefedve, bő egy óra alatt puhára főzzük. A húst szűrőkanállal kivesszük belőle és miután kissé kihűlt, lefejtjük az összes húst és bőrt a csontokról. A legjobb, ha késsel nagyon apróra összevágjuk, de le is darálhatjuk őket.
  6. Megtöltjük a hússal a palacsintákat és hőálló tálba tesszük őket.
  7. A pörköltlevet átszűrjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy másfél liternyi legyen, majd ezt feltesszük forrni. Ha felforrt, a tejfölt simára keverjük egy evőkanál liszttel és behabarjuk vele a pörköltlevet. Ha kell, ízesítjük sóval, majd alaposan kiforraljuk a mártást. A palacsintákra öntjük és forró, kb 160 fokos sütőbe tesszük húsz percre.