Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Halászlé

Hozzávalók:halászlé recept

 • 1 db ponty (kb. 2 kg)
 • fél kg apróhal (kárász, keszeg, törpeharcsa)
 • 40 dkg harcsafilé
 • 0,5 kg vöröshagyma
 • fûszerpaprika

Elkészítés:

 1. A pontyot és az apróhalakat megtisztítjuk, a belét eltávolítjuk, a méregfogát és a kopoltyúját kiszedjük. A pontyot kifilézzük, a húsát beirdaljuk és félretesszük.
 2. A harcsafilét szintén felszeleteljük és félretesszük.
 3. A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
 4. Egy nagy lábasba tesszük a megmosott halcsontot, a –fejet és az apróhalakat, rátesszük a vöröshagymát és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megsózzuk, és feltesszük főni. A halászlének folyamatosan forrnia kell, legalább negyven percen keresztül.
 5. Ezután félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk bőségesen fűszerpaprikával. Visszatesszük a tűzre, újra felforraljuk, és főzzük még tíz percig.
 6. Tehetünk bele apró kockára vágott paprikát, paradicsomot is.
 7. Miután a halászlét újra felforraltuk, szűrőn átpasszírozzuk, leszűrjük. Az így kapott sűrű, tartalmas levet újra felforraljuk és beletesszük a frissen besózott halszeleteket. 8. Ha csípős halászlevet szeretnénk készíteni (márpedig úgy a legjobb), akkor a fűszerpaprika fele legyen csípős fajta. Ehhez a típusú halászléhez nem illik a tészta, de Magyarország egyes tájain tésztával kínálják. Friss házi kenyeret ne felejtsünk el kínálni mellé.