Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Zöld fokhagyma krémleves

levesek

Hozzávalók:

  • 2 csokor petrezselyem
  • 6 fej fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 közepes burgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • kakukkfű

Elkészítés:

A fokhagyma fejeket keresztben félbevágjuk és a belső felükkel felfelé tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, kevés kakukkfű levelet morzsolunk rá és 180 fokos sütőben barnára sütjük. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd a fokhagyma húsát kinyomkodjuk és ráöntjük a tepsiben maradt olajat is.
A burgonyárt meghámozzuk, apró kockára vágjuk. a petrezselymet megmossuk és a szárával együtt felvágjuk. Egy lábasba tesszük a burgonyát, a petrezselymet és a megsütött fokhagymát az olajával együtt. Felöntjük másfél liter vízzel, valamint a tejszínnel, sózzuk és fedő alatt 25 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk. Tálalásnál meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és pirított bagettel kínáljuk.