Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Parajkrém leves

levesek

Hozzávalók:

  • 25 dkg mirelit
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • őrölt feketebors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A parajt kiolvasztjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a megtisztított burgonyát kockára vágjuk. A fokhagymát kevés vajon megpirítjuk, rátesszük a parajt amit szintén kissé megpárolunk. Felöntjük másfél liter vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, míg a burgonya puhára nem fő, ekkor hozzáöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk. Újra forralunk rajta egyet, ízesítjük kevés borssal és frissen őrölt szerecsendióval.
Tálaláskor tehetünk bele apró kockára vágott camembertet, amivel még különlegesebbé tehetjük.