Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Paradicsomos kagylóleves

levesek

Hozzávalók:

  • 1 kg feketekagyló
  • fél kg paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • ½ zeller
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • 2 dl könnyű száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

2 l vizet felteszünk forrni, majd beletesszük a kagylókat és miután kinyíltak, szűrőkanállal kiszedjük egy tálba. Ha kihűlt kiszedjük a kagylóhúsokat. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magját kikaparjuk és a húsát kockára vágjuk. A sárgarépát és a zellert meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasban kevés olívaolajat melegítünk, rátesszük a zöldségeket és lassan 10 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és rászűrjük azt a levet, amiben a kagyló főtt. Felforraljuk, ha kell megsózzuk, majd beletesszük a paradicsomot és a kagylóhúst.
Összeforraljuk, és legvégül megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel.