Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Paprikás-ananászos sütőtök leves

levesek

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • ½ ananász
  • 2 db chili
  • 1 kis fej lilahagyma
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • őrölt koriander
  • 1 csirke alaplé

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, magját kikaparjuk és forró, 180 fokos sütőben barnára sütjük. Az ananászt megtisztítjuk, pár vékony szeletet levágunk belőle, majd serpenyőben, kevés vajon mindkét oldalán barnára sütjük és félretesszük. A maradék ananászt felkockázzuk és 3 dkg vajon egy fazékban megpirítjuk. A chilit felkarikázzuk, és az ananászhoz adjuk. Tovább pirítjuk pár percig, majd egy liter csirke alaplével felöntjük. Hozzáadjuk a megsült tök húsát, ízesítjük korianderrel és fedővel lefedve 15 percig főzzük. Leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, apró lukú szitán leszűrjük, és igény szerint sózzuk. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére tesszük a megsütött ananászt.