Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Narancsos céklaleves, füstölt pisztránggal

levesek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 0.5 kg cékla
  • 25 g shalotta
  • 1 db füstölt pisztráng
  • 1 db narancs
  • ¼ édeskömény
  • 1-2 szál szárzeller
  • 500 ml tejföl
  • bors

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, kevés vajjal fóliába csomagoljuk és sütőben megsütjük.
A pisztrángot lefilézzük. A megmaradt halrészekből édesköménnyel, szárzellerrel alaplét főzünk. A finomra vágott shalotta hagymát vajon megpároljuk, rátesszük az összedarabolt elősütött céklát és vízzel, hal alaplével, reszelt narancshéjjal, borssal, sóval felfőzzük. Tejföllel és a füstölt halfilével tálaljuk.