Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Mentás-joghurtos borsóleves, vaníliás cukorborsóval

levesek

Hozzávalók:

  • 1l csirke alaplé
  • 50 dkg zöldborsó
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 0,5 l joghurt
  • Bors
  • 2 ág friss menta
  • 10 dkg cukorborsó
  • 1 db vanília rúd
  • 10 dkg vaj
  • 3 fej shallotta hagyma

Elkészítés:

A vaj kétharmad részén megfuttatjuk a finomra vágott hagymát. Hozzátesszük a borsót, a reszelt gyömbért, mentát, és felöntjük csirke alaplével. Sózzuk, borsozzuk. 15 perc főzés után turmixoljuk a joghurttal. A cukorborsót vékony csíkokra vágjuk kevés vajjal és egy fél vanília rúddal egy serpenyőben megfuttatjuk. A levest mélytányérba tálaljuk, betétként a vaníliás cukorborsóval.