Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Görög lencseleves

levesek

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 6 db paradicsom
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • feketebors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A lencsét alaposan megmossuk és 2 órára hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A lencséről leöntjük a vizet és egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy másfélszeresen ellepje. Hozzáadjuk a hagymát, a babért, az olívaolajat és a paradicsomot.
Ízesítjük sóval, frissen őrölt feketeborssal és nagy lángon felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot és időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük, de legalábbis addig, míg a lencse meg nem puhul. 5 percig állni hagyjuk és tálalásnál minden tányérba elkeverünk egy kis kocka vajat.