Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Gombás ramen

levesek
Hozzávalók:
  • 1 doboz friss ázsiai gomba mix
  • 1 doboz barna csiperkegomba
  • 20 dkg kacsa mell
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db friss chili
  • 2 ek. sötét szójaszósz
  • 2 ek. világos szójaszósz
  • 1 kk. római kömény
  • 1 kk. koriander mag
  • 2 db lime
  • 2 csomag tojásos keleti tészta
  • 3 ek. étolaj
  • 1 l világos marha alaplé vagy húsleves
  • 1 ek. barna cukor 

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk egy száraz konyharuhával, de nem mossuk. Falatnyi darabokra vágjuk őket.
A kacsamellből száliránynak megfelelően hasábokat vágunk és ezekből a szálirányra merőlegesen kb. 2 mm-es szeleteket vágunk.
Wokban vagy magas falú serpenyőben olajat hevítünk. Az olajban megpirítjuk a zúzott fokhagymát, finomra vágott chilit, gyömbért majd a kacsamellet. Ha a hús kifehéredett, hozzátesszük a feldarabolt újhagyma fehér részét és felöntjük az alaplével.
Ízesítjük a szója szószokkal római köménnyel, korianderrel és a lime-ok kifacsart levével.
Rövid forralás után beletesszük a gombákat és körülbelül 2 percig együtt forraljuk.
Tálalás előtt hozzátesszük a finomra vágott friss koriander zöldet és az újhagyma zöldjét.