Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Fehérbab püré leves fokhagymás pirítóssal

levesek

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz fehérbab
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 kk. római kömény
  • ½ dl olaj
  • feketebors

A pirítóshoz:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bagett
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom reszelt héja
  • fél dl olívaolaj

Elkészítés:

A fehérbabot megmossuk, kiválogatjuk és a főzést megelőző este, hideg vízbe beáztatjuk. Másnap annyi tiszta vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
Hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, az olajat, ízesítjük sóval és lefedve puhára főzzük.
Miután a bab puhára főtt, ízesítjük egy ek. római köménnyel és az egészet leturmixoljuk.
Ha túl sűrűnek találjuk, kissé hígítunk rajta és az egészet átszűrjük.

A fokhagymát, a petrezselyemmel, az olajjal és egy csipet sóval összeturmixoljuk vagy mozsárban összezúzzuk. A bagettet felkarikázzuk, mindkét oldalát megpirítjuk, majd megkenjük a pestoval és a levesekkel, együtt kínáljuk.