Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Burgonyakrém leves baconnal

levesek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 cm póré
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • fehérbors
  • 20 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát kockára, a póréhagymát pedig karikára vágjuk.
Lábasban olívaolajat melegítünk, rátesszük a hagymát valamint a burgonyát és aranysárgára pirítjuk.
Ezután ízesítjük sóval, felöntjük másfél liter vízzel és puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük 2 dl főzőlével, majd a leveshez öntjük és összeturmixoljuk.
Újra felforraljuk és ízesítjük őrölt fehérborssal. Tálalásnál pirított kolozsvári szalonnát szórunk a tetejére.