Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Vargányás rizottó

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizottó rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,4 l könnyű száraz fehérbor
  • 1 l szárnyas alaplé vagy leves
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • tengeri só

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk és a vajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a rizst és addig pirítjuk, míg teljesen át nem forrósodik, de még nem pirul. Ekkor 1-1 dl bort és alaplevet öntünk rá és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön főzzük.
Hozzávalók: 30 dkg vargánya, tengeri só, feketebors, fél dl olívaolaj, 5 szál kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma
A vargányát kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát, világosbarnára pirítjuk, majd kivesszük. Erre a fokhagymás olajra rátesszük a vargányát és nagy lángon barnára pirítjuk. Megszórjuk kakukkfű levelekkel, ízesítjük sóval és a kész rizottóhoz keverjük.