Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Tárkonyos fehérspárga

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehérspárga
  • 1 kis fej fehér vagy shalott hagyma
  • 1 csokor tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. dijoni mustár
  • citrom
  • tengeri só
  • cukor
  • feketebors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A fehérspárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk és citromos, enyhén sós, cukros vízben leforrázzuk.
A hagymát meghámozzuk, és egészen finomra vágjuk vagy pépesre turmixszoljuk. Kevés vajat melegítünk, és kissé megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a mustárt, amivel még egy keveset pirítjuk, majd ráöntjük a tejfölt. Ízesítjük fél citrom levével, tengeri sóval és kevés durvára tört borssal. Összeforraljuk és hozzáadjuk a tárkony apróra vágott leveleit. Tálaláskor a lecsepegtetett spárgákat átvonjuk a mártással és úgy adjuk az asztalra.