Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Fóliás burgonya

Hozzávalók:

  • 8 db közepes burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • 5 dkg kéksajt
  • tengeri só
  • fél csokor snidling

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, megsikáljuk és szárazra töröljük. Sóval bedörzsöljük és alufóliába csomagoljuk. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb háromnegyed óra múlva egy tűvel vagy villával megszúrva megnézzük, hogy elég puha-e. Ha nem tovább sütjük, míg meg nem sül. Közben a joghurtot összekeverjük a tejföllel, a morzsolt kéksajttal és az apróra vágott snidlinggel. Tálalásnál a tetejét keresztben bevágjuk, az oldalán kissé megnyomjuk, hogy rés legyen a tetején. Ide kanalazzuk az öntetet és azonnal fogyasszuk.