Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Burgonyás-kolbászos csuszatészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg csuszatészta
  • fél szál száraz kolbász
  • 40 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • tengeri só
  • feketebors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra, a szalonnát és a kolbászt apró kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Ekkor megszórjuk kevés fűszerpaprikával, rátesszük a burgonyát, megsózzuk és nagyon kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Mikor majdnem kész belepirítjuk a kolbászt is. Közben a csuszatésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel kissé átöblítjük. Hozzákeverjük a burgonyához, megborsozzuk, kissé lepirítjuk és házi hordós savanyúsággal kínáljuk.