Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
zsályás_burgonyaleves_thai_tighrisrákcurry_n

Zsályás burgonyaleves, thai tigrisrák curry jázmin rizzsel

Zsályás burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 csokor tárkony
  • 3ek. tárkonyecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ dl olaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát finomra, a burgonyát pedig egyforma, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Fazékban az olajat felmelegítjük és a hagymát üvegesre pároljuk. Felöntjük két liter alaplével vagy vízzel, megsózzuk, és mikor felforrt beletesszük a burgonyát. Lassan forralva puhára főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, ízesítjük ecettel, esetleg még sóval, majd a forró levessel elkevert tejföllel behabarjuk.

Thai tigrisrák curry jázmin rizzsel

Hozzávalók:

  • 100 dkg fekete tigrisrák
  • 1 db ananász
  • 2,5 dl kókusztej
  • 1 nagy csokor újhagyma
Curry paszta:
  • 3 piros chili
  • 3 fej salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gyömbér gyökér
  • 3 szál thai citromfű
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 tk. chili olaj
  • 50 ml víz
  • ¼ tk. kurkuma
  • 2 db lime
  • 2 ek halszósz
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

A curry paszta összetevőit egy mixerben leturmixoljuk. Az ananászt meghámozzuk és a húsát kockára vágjuk. Az újhagymát ferdén felkarikázzuk. Kevés olajon forrósítsuk fel a curry pasztát, majd adjuk hozzá a rákot, az ananászt és végül a zöldhagymát. Pirítsuk, 2 percig majd öntsük fel a kókusztejjel és még 5 percig forraljuk. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.