Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Zldbabsalta Hal Vezuviana mdran

Zöldbab saláta, hal Vezuviana módra

Zöldbab saláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db canmambert sajt
  • 15 dkg bagett
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük és lecsepegtetjük. A kenyeret kockára vágjuk és fél dl olívaolajon aranysárgára pirítjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a maradék olajon a mustárt kissé átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldbabot és a paprikát. A tűzről lehúzva átforgatjuk. Áttesszük egy tálba és összekeverjük a kenyérrel, valamint a kockára vagy cikkekre vágott camambert sajttal.

Hal Vezuviana módra

Hozzávalók:

  • 80 dkg fehér húsú tengeri hal filé
  • 4 fej lila hagyma
  • 1 marék fekete olíva bogyó
  • 1,5 dl olíva olaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • liszt

Elkészítés:

A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forró olíva olajban enyhén megpirítjuk.
A halfiléket megforgatjuk a lisztben, majd a hagymát félrehúzva az olíva olajban mindkét felét két percig pirítva megsütjük. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a nagy darabokra vágott olajbogyót és a finomra vágott petrezselymet. A bort elforraljuk, és már tálalhatjuk is.