Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Sonkás_rakott_zöld_bab_n

Sonkás rakott zöld bab

Hozzávalók:

  • 1kg zöldbab
  • 30dkg darált füstölt sonka
  • 5dl tej
  • 3ek. liszt
  • bors
  • tengeri só
  • zsemlemorzsa
  • 2dl tejföl
  • 10dkg Pannónia sajt
  • vaj

Elkészítés:

A darált sonkát lábasban lassan lepirítjuk, majd kevés liszttel megszórva, pár percig tovább pirítjuk. Ekkor felöntjük tejjel és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval és kevés őrölt feketeborssal. 3 liter vizet, kevés sóval és cukorral felforralunk, majd beletesszük a babot és 15 percig főzzük. Hideg vízbe szedve lehűtjük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Egy jénai tálat vajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a bab felét, majd elsimítjuk rajta a sonkakrémet. Erre kerül a maradék bab, melyet megkenünk a tejföllel elkevert reszelt sajttal. 170 fokos sütőben, 45-50 perc alatt megsütjük.