Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Parmezános_petrezselymes_békacomb_n

Parmezános petrezselymes békacomb

Hozzávalók:

  • 16 db békacomb
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 db citrom
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A békacombokat folyó víz alatt megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Enyhén besózzuk. Fontos, hogy ne tegyünk rá sok sót, mert a citromnak is van sótartalma és túl sós lenne a hús. Ezután a lisztbe, felvert egész tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Sütés után egyből megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, reszelt parmezánnal, ráreszeljük a citrom héját, majd ráfacsarjuk a levét is.