Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
parajkrémleves_borju_pörkölt_n

Parajkrém leves, borjúpörkölt tojásos galuskával

Parajkrém leves

Hozzávalók:

  • 25 dkg mirelit
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • őrölt feketebors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A parajt kiolvasztjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a megtisztított burgonyát kockára vágjuk. A fokhagymát kevés vajon megpirítjuk, rátesszük a parajt, amit szintén kissé megpárolunk. Felöntjük másfél liter vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, míg a burgonya puhára nem fő, ekkor hozzáöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk. Újra forralunk rajta egyet, ízesítjük kevés borssal és frissen őrölt szerecsendióval.
Tálaláskor tehetünk bele apró kockára vágott camembertet, amivel még különlegesebbé tehetjük.

Kukoricaprósza

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor
  • 40 dkg kukoricaliszt
  • 1 l kefir
  • szilvalekvár

Elkészítés:

A vajat, cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a kefirt, a tojásokat, a sütőport, a sót és a kukoricalisztet. Vajazott lisztezett tepsibe terítjük, szilvalekvárt szaggatunk bele és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt megsütjük.