Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
Nylmjas crostini2C Fehrboros nylcomb2C Cseresznys vanlis piten

Nyúlmájas crostini, fehérboros nyúlcomb, cseresznyés vaníliás pite

Nyúlmájas crostinil

Hozzávalók:

  • 60 dkg nyúl (csirke) máj
  • 1-2 babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 1kk. zsálya
  • 1kk. rózsabors
  • bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olíva olaj

Elkészítés:

A májat kissé összevágva a finomra vágott hagymával olíva olajon Megpirítjuk, felöntjük fehérborral. Sóval, borssal, zsályával, babérlevéllel ízesítjük. Folyadékpótlás mellett omlósra pároljuk, majd a babérlevél eltávolítása után pépesítjük. Tálaláskor rózsaborsot morzsolunk a tetejére.

Fehérboros nyúlcomb

Hozzávalók:

  • 4 db nyúlcomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 1 db zellergumó
  • 2 l zöldségalaplé
  • 4 dl száraz fehérbor
  • csipet cukor
  • fehérbors
  • liszt
  • olaj
  • 2 babérlevél
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony metéltre vágjuk. A nyúlcombokat megmossuk és szárazra töröljük. Besózzuk, kevés fehérborsot őrlünk rá, majd lisztbe forgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a nyúlcombokat mindkét oldalán, 3-3 percig sütjük. Kivesszük és tányérra tesszük őket. Ezután ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a vöröshagymát. Felöntjük a bor felével, megvárjuk, míg felforr, majd hozzáöntünk fél liter alaplevet és beletesszük a babérlevelet. Ha újra felforrt, beletesszük a nyúlcombokat, megsózzuk, és lassan pároljuk. Időközben, apránként hozzáöntjük a maradék fehérbort, és ha kell, kevés alaplevet. Mire a nyúl megpuhul, kb 30-40 perc, addigra a hagymától és a liszttől kellően besűrűsödik a mártás is. Közben a megmaradt alaplevet felforraljuk és pár perc alatt leforrázzuk benne a zöldségeket. Leszűrjük, olvasztott vajon átforgatjuk és forrón adjuk a nyúlcombok mellé.

Cseresznyés vaníliás pite

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 70 g vaj + a forma kikenéséhez
  • 140 g liszt
  • 60 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom lereszelt héja
A töltelékhez:
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3-4 ek. cukor
  • 400 g magozott cseresznye

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 20 percig hűtőben pihentetjük majd kerek, vékony lappá nyújtjuk.
Kivajazott piteformába helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. Közben 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk. A maradék tejet a pudingporral simára keverjük és a felmelegített tejhez öntjük. Pár percig forraljuk, majd a megsült tésztára öntjük és megszórjuk a kimagozott cseresznyével. A tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával vagy dióval. Megvárjuk míg teljesen kihűl és csak utána tálaljuk.