Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
etelfotok_990x532px_v2_kagyloleves

New england-i kagylóleves

Hozzávalók:

  • 2 szelet bacon
  • 1 közepes fej hagyma
  • 15 dkg burgonya kockázva
  • 1 kg Amanda vagy fekete kagyló
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 20 dkg angol zeller
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 babérlevél
  • Olíva olaj
  • Bors
  • víz

Elkészítés:

A kagylókat kevés vízben megfőzzük. Miután kinyíltak a főzőlét félretesszük. A kagylók nagyrészét megpucoljuk. Olíva olaj és vaj keverékén megpirítjuk a csíkokra vágott bacont, a finomra vágott hagymát majd puhulási sorrendben a kockára vágott zöldségeket. Hozzáadjuk a főzőlét és a fűszereket. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk fél citrom levét, az előkészített kagylókat, tejszínt és beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet. Összeforraljuk, szükség szerint sózzuk.