Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
mozzarella_saláta_citromos_capris_sertesszuz_n

Mozzarella saláta és citromos capris sertés szűz

Mozzarella saláta

Hozzávalók:

  • 2 db mozzarella golyó
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 10 dkg mosott saláta keverék
  • olívaolaj
  • fél citrom leve
  • csipet tengeri só

Elkészítés:

A megmosott koktélparadicsomot félbe, az újhagymát vastagabb karikákra vágjuk. A mozzarella golyókat kézzel nagyobb darabokra tépkedjük. Egy tálba tesszük a salátát, a zöldségeket, az olajbogyót és a mozzarellát. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, megsózzuk és alaposan összekeverjük. Olívaolajas pirítóssal, azonnal fogyasztjuk.

Citromos-capris sertés szűz

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 evőkanál capri bogyó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl húsleves vagy alaplé
  • 1 citrom
  • 5 dkg vaj
  • Bors
  • 1-2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A sertés szüzet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Serpenyőben, kevés olívaolajon, a húsok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
Felöntjük a fehérborral, húslevessel, hozzáadjuk a citrom levét, a capri bogyót és a finomra vágott petrezselymet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Tálalás előtt vajjal dúsítjuk. Friss salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.