Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
mazsolás_padlizsános_csirke_capuccino_mousse_n

Padlizsános csirkemell mazsolával és capuccino mousse

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 40 dkg padlizsán
  • 10 dkg aranymazsola
  • 2 ek méz
  • olívaolaj
  • Fél csokor friss koriander
  • Keményítő
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd papíron leitatjuk róla a vizet. Megforgatjuk keményítőben és bő forró olajban kisütjük. A csirkét felkockázzuk, besózzuk, majd kevés forró olívaolajon elkezdjük pirítani. A mazsolát két deci vízben a mézzel együtt felfőzzük. A fenyőmagot szárazon lepirítjuk, majd a csirkéhez adjuk a mazsolával együtt. Pár percig melegítjük, ízesítjük pár csepp citromlével, majd hozzáadjuk a padlizsánt és megszórjuk friss korianderrel. Jázmin rizzsel tálaljuk.



Capuccino mousse

Hozzávalók:

  • 3 dl hideg feketekávé
  • 3 dl 24 órát hűtött tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 ek porcukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 3 lapzselatin

Elkészítés:

A lapzselatint 5 percig hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd a hideg kávét lassan adagolva elkeverjük benne. A hideg tejszínből, a porcukorral kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kávés tojással. A kinyomkodott zselatin lapokat 4 ek hideg vízbe tesszük és folyamatosan kevergetve, addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Ezután habverővel kevergetve, a kávés tejszínhez öntjük a zselatin. Lehetőleg porcelán vagy üvegtálba töltjük / így könnyebben lehűl / és 12 órára a hűtőbe tesszük.